jump to navigation

Cum Pacalesti Revista The Sun – Nu E Pacaleala aprilie 1, 2009

Posted by Motto in Presa.
Tags: , , ,
trackback

Am mai auzit de content viral dar povestea asta e de-a dreptul dementa.
Un tip din state a corespondat cu revista The Sun din UK sperand sa o faca sa publice un articol de stire inventat de el, cu personaje fictive.

A facut mai mult de atat. Povestea a avut acoperire media pe zeci de canale audio si video si sute de mii de printout-uri.Uite cum s-a intamplat totul..

Te-ai uitat la stiri ieri, 31.03.2009? Asculti macar radio pe drum spre scoala, munca, etc?
Daca da atunci e foarte posibil sa fi auzit de cucoana care si-a sunat avocatul pentru a cere divort, motivul fiind Google Street View.

Da, nebunia asta de aplicatie a surprins masina sotului parcata in fata casei unei prietene comune. Barbatul trebuia sa fie plecat intr-o calatorie de afaceri.

Matt, autorul farsei a urmarind trendul din UK pentru Google Maps Street View, care nu s-a lansat de foarte mult timp. In acelasi timp stia ca revista The Sun este nimic mai mult decat un tabloid ordinar plin de “investigatii” neverosimile. Gasim corespondent in presa romana la litera: L(ibertatea)
Asa s-a nascut scrisoarea :

“Hey Sun,
I need your help. One of my mates caught her husband cheating by using Google Street View. He’s a pig. Also, this really shows how the addition of the Street View is hurting people. I think this is a good story for you.
Cheers,
Sasha”

A ales numele Sasha Harris doar pentru ca suna un pic britanic si a introdus cuvintele -cheers si mates pentru simplul fapt ca sunt foarte comune in vocabularul uzual al omului britanic.
Mai departe a trimis o poza blur-uita din centrul Londrei care nici macar nu era din street view, doar zoom-ata din google maps si se numeste St Victoria pentru ca ii place lui de Victoria Beckham. Mailul de la care a trimis sursa este: Mr.Mark.Stephens77@gmail.com.

A primit un raspuns din partea revistei: Multumim pentru informatie, sunteti cumva Mark Stephens, avocatul?
Aici el a castigat credibilitatea necesara articolului. Aparent Mark Stephens asta e cvasi-cunoscut in UK ca avocat in cercurile media.
Articolul a luat fiinta aici si poate fi regasit si aici, aici sau aici

Va invit sa faceti lectura de voie pe blogul tipului. IdiotForever.com

  • Daca mai ai exemple de farse virale lasa-mi un mesaj.

Ferentari Out!

Reclame

Comentarii»

1. V - aprilie 1, 2009

The guy behind „Idiot Forever” is a liar. The story about the cheater uncovered by Google Street View was already published in The Times on 2009-03-26 and written by the REAL Mark Stephens: http://business.timesonline.co.uk/tol/business/law/article5976443.ece


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: