jump to navigation

Google cauta sa finanteze start-up-uri aprilie 1, 2009

Posted by Motto in Diverse.
Tags: , , ,
trackback

Google va infiinta un fond de 100 de milioane de dolari, numit Google Ventures, entitate independenta care va cauta oportunitati de investitii cu potential maxim de profitabilitate, in companii nou infiintate, in loc sa urmareasca investitii care corespund strict viziunii strategice a companiei.
sursa: BloomBiz

In alte cuvinte avem de a face cu o comisie de analiza care va fi pitch-uita de diversi antreprenori sau va contacta afaceri mici si mijlocii acoperite de o boare de inovatie dupa care va incerca sa cumpere ideile care par profitabile.
Se intelege poate deja ca sumele aruncate in joc vor suge un procent nesimtit din valoarea viitorului business dar uneori poate este mai bine ca mic antreprenor sa ai langa tine experienta unui gigant si sa castigi eventual numai din royalty-ul oferit in camera de negociere. In cazuri fericite asta poate insemna milioane de dolari.

Salut actiunea Google Ventures, cu o mentiune: Baieti, v-ati trezit al dracului de tarziu!

„Dragon’s Den”. A auzit cineva de astia? Nu?
Ei bine, ei reprezinta o comisie de analiza care este pitch-uita de zeci de mii de antreprenori cu idei una mai inovativa decat cealalta -unele as spune chiar traznite- si care investeste in ideile aparent profitabile in schimbul unui procent nesimtit de mare din valoarea viitorului business.
Suna cunoscut? Google i-ar spune duplicate content.

Conceptul exista in mediul afacerilor de foarte mult timp, totusi el a devenit extrem de popular in ultimii ani datorita unei emisiuni televizate care face exact asta. Emisiunea care a starnit tot buzz-ul se numeste: Tigers of Money si provine din Japonia. Primul episod s-a petrecut in 2001. Formatul estic totusi nu ar fi prins in mediile europene sau nord-americane asa ca in urma cu 4-5 ani el a fost exportat si re-instrumentat in Marea Britanie sub denumirea: The Dragon’s Den.
Franciza asta televizata s-a vazut pe micile ecrane in mai bine de 100 de tari si aproximativ o duzina din ele au creeat propria versiune.

Chiar daca pentru unii cifrele, afacerile, marketingul sau inovatia tehnologica nu fac parte din vocabularul zilnic emisiunea in cauza nu cade sub incidenta segmentului: Financiar. Ea pica sub patronajul segmentului Divertisment, Entertainment.
Cum? Simplu! Din cele 20 de idei prezentate intr-o emisiune, cate crezi tu ca o sa plece cu banii acasa? Poate ca nici-una. Chiar toti avem cate-o idee gata sa faca milionul de dolari peste noapte? Unlikely.
Cu exceptia catorva antreprenori cu un business statement fezabil, marea majoritate a „ideilor” sunt ori stupide ori de-a dreptul hilare.

Asta astept de la Google. Doar nu degeaba au cumparat Youtube-ul! Sa puna mana sa filmeze pitch-urile si sa le faca release pe world wide web. Target audience-ul e deja definit. Nu mai au decat sa vinda spatiile publicitare si voila: cascaval pe banda rulanta.

Asta-i o idee de milioane. Pune mana si ia notite, tinere! Fa ceva cu viata ta!

  • Sneak Preview

Dragon’s Den Around the World

Ferentari Out!

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: